כיל; כל הזכויות שמורות 2018
מים הם המשאב הטבעי הנצרך ביותר והיסוד החיוני ביותר לקיומנו. מי שתייה נקיים ובטוחים הם נדירים. פחות מאחוז אחד מן המים בכדור הארץ זמינים לשימוש אנושי.
חלק ניכר מאתרי הייצור המרכזיים של כיל ממוקמים באזורים צחיחים. על כן, חיסכון במים הוא יסוד מובנה בתרבות העסקית של החברה. כיל שואפת בהתמדה לצמצם את צריכת המים שלה, ובייחוד את צריכת המים השפירים. היכן שהדבר מתאפשר, מתקני הייצור שלנו עושים שימוש במים מליחים, או במים אחרים שאינם ראויים לשתייה, במסגרת תהליכי הייצור.
כיל צופה עלייה מסוימת בצריכת המים במהלך השנים הקרובות, עם התקנתן של מערכות סינון וספיגה להפחתת פליטות לאוויר במתקני ייצור גדולים, המצריכות שימוש במים כחלק משגרת הפעלתן.
הערה: בטבלאות להלן, שנת 2008 מוצגת כשנת הבסיס המשמשת את כיל למדידת ביצועיה בטווח הארוך (בנוסף למדידת ביצועים בטווח הקצר, משנה לשנה).
הערה: כל הנתונים לעיל אינם כוללים שאיבה מים המלח, הנחשבת לחומר גלם. לפרטים נוספים אודות ים המלח, הקליקו כאן.
צריכת מים שפירים ירדה ב- 5% בשנת 2018, צריכת מים שאינם שפירים עלתה ב-3%. מגמות אלה הושפעו בעיקר מהעליה בזמינות של מים שאינם שפירים המתאימים לתהליך הייצור של כיל רותם וכיל YPH, אשר החליפו את השימוש במים שפירים.
בשנת 2018, כמות השפכים נשארה כמעט זהה לשנת 2017. בעבר, הייתה עלייה של 8.7% בכמות השפכים בהשוואה לשנת 2016, עקב גידול בהיקף מי הנגר (מי גשמים) שנמדדו והוזרמו לים בכיל Boulby בבריטניה. הכללתו של המיזם המשותף כיל סין YPH לא הביאה לתנודות משמעותיות בכמויות מי השפכים עקב מדיניות "אפס שפכים" הנהוגה ב-YPH.
החל בשנת 2009, כיל סין YPH שותפה בפרויקט רחב-היקף שמטרתו לצמצם עד לאפס את כל תפוקת השפכים שלה. יעדיו של פרויקט "אפס שפכים" מושגים באמצעות הפרדה ושימוש ב זרמים לפי איכויות שונות, אגירת שפכים ממוחזרים, מערכות לשימוש חוזר ואמצעים נוספים. על אף צירופה של כיל סין YPH להיקף הדיווחים של כיל בשנת 2016, סך כמויות השפכים של כיל בשנים 2016-2017 נותרו כמעט ללא שינוי בהשוואה לשנת 2015. הפרויקט אף הוביל לירידה משמעותית בתפוקת השפכים ביחס לייצור פוספט.