כיל חדשנות

כיל חדשנות

כיל חדשנות היא החממה הטכנולוגית של כיל – מערכת קצה-לקצה להפיכת רעיונות למוצרים מסחריים מצליחים. כיל חדשנות מתמקדת בעיקר בפיתוח טכנולוגיות בסיכון גבוה המצויות בשלבי פיתוח ראשוניים. כיל חדשנות מנהלת 8 מיזמים פעילים, המתבצעים בשיתוף פעולה עם גורמי אקדמיה ו/או תעשייה. \
9.5
הגברת המחקר הטכנולוגי, שדרוג היכולות הטכנולוגיות של המגזרים התעשייתיים בכל המדינות ובמדינות המתפתחות בפרט, לרבות, עד 2030, עידוד חדשנות והגדלה מהותית של מספר עובדי המחקר והפיתוח למיליון נפש, וכן ההוצאה הציבורית והפרטית על מחקר ופיתוח.

תחומי ההתמקדות של כיל חדשנות

החממה הטכנולוגית של כיל פועלת לאיתור טכנולוגיות חדשניות בשלב מוקדמים, חומרים חדשניים ותהליכי ייצור בעלי יחס עלות-תועלת משופר, המתאימים לשילוב בקווי המוצר של חברות כיל. התחומים המרכזיים הינם חקלאות (דשני קומודיטי ודשנים מיוחדים), תוספי מזון, תוספים מתקדמים, מעכבי בעירה, ביוצידים, אנרגיה וכימיקלים מיוחדים.

החממה הטכנולוגית של כיל מתמקדת בעיקר בטכנולוגיות וחידושים בתחום הכימיה המתקשרים עם פעילויות הליבה של כיל, העושים שימוש בחומרי הגלם העיקריים של כיל, ו/או המייצגים גישות יצירתיות ומבריקות ביחס לסוגיות שעמן מתמודדות חברות כיל.

קרא עוד

הפחתת ביוצידים בעזרת מולקולות מסמנות

היווצרותו של קרום ביולוגי (biofilm) מהווה אתגר מרכזי במערכות מים. סוגיה זו בפרט בקשר למים בשימוש תעשייתי, שם קרום ביולוגי מצטבר על מחלפי חום ופוגע בהעברת החום. מערכות תעשייתיות במתאפיינות בתכולה אורגנית גבוהה פגיעות במיוחד להיווצרות קרום ביולוגי.

אחד מענפי התעשייה הסובל מתופעה זו הוא ענף הנייר ועיסת הנייר (ועל כן הוגדר כשוק היעד הראשון לפרויקט זה). כיל מספקת ביוצידים לתעשיית הנייר ועיסת הנייר מזה שנים.

השנים האחרונות פנו נציגים מן הענף לכיל חדשנות והציגו צורך במוצר סינרגטי לביוצידים מתוצרת כיל אשר יוכל לחדור את הגנותיהם של מבני הקרום הביולוגי ולשפר משמעותית את יעילות הביוצידים. במרבית המקרים, ביוצידים המיושמים במנות שגרתיות אינם מצליחים לחדור את הגנות קרום הביולוגי, אלא רק להשמיד את השכבות הבקטריאליות החיצוניות.

תופעה זו ממחישה את יעילות הקרום הביולוגי במניעת התקפות חיצוניות, שהיא הסיבה להתפתחותו של הקרום הביולוגי מלכתחילה. הקרום מורכב מרשת צפופה של חלבונים, רב-סוכרים (פוליסכרידים), חומר גנטי, מינרלים אנאורגניים המהווים שלד חיצוני ורשת סבוכה של חומרים ותאים חיים ומתים.

9.4
הגברת המחקר הטכנולוגי, שדרוג היכולות הטכנולוגיות של המגזרים התעשייתיים בכל המדינות ובמדינות המתפתחות בפרט, לרבות, עד 2030, עידוד חדשנות והגדלה מהותית של מספר עובדי המחקר והפיתוח למיליון נפש, וכן ההוצאה הציבורית והפרטית על מחקר ופיתוח.

לאחר מאמצים ממוקדים לאיתור טכנולוגיות, כיל חדשנות יצרה קשר עם אחד החוקרים המובילים בתחום חקר הקרום הביולוגי. החוקר הציע לעשות שימוש במולקולה מסמנת, המאותתת לחיידקים במושבה להשתנות מפנוטיפ של קרום ביולוגי לפנוטיפ פלנקטוני. המולקולה המסמנת האמורה התפתחה אבולוציונית על מנת לאפשר למושבות חיידקים להגיע לגודל המרבי האפשרי, תוך שקלול זמינות מזון, מעברי מים וגורמים אחרים. כאשר המושבה מגיעה לגודלה המרבי, המולקולה מאותתת לחלק מן החיידקים בשכבה החיצונית להתפזר ולנוע בחיפוש אחר מקומות אחרים להקמת מושבות חדשות. הכנסתה של מולקולה מסמנת מלאכותית משבשת את התקשורת התאית בין החיידקים ומדרבנת אותם לעזוב את סביבת הקרום הביולוגי המוגנת, ובכך חושפת אותם למתקפות ביוצידים.

שלא כמו בחומרי הפצה ביולוגית (biodispersants), כמות המולקולות המסמנות הנדרשת היא זעירה בקנה-מידה של חלקים למיליארד. יתרון נוסף של המולקולות המסמנות הוא שניתן להשתמש בהן במקטעים בתהליך הייצור התעשייתי שבהם חל איסור על שימוש בביוצידים, כגון ביו-ריאקטורים. הן אינן מכתימות או מלבינות, בניגוד לביוצידים מסוימים. בנוסף, למולקולות לכשעצמן אין תכונות ביוצידיות.

6.3
עד לשנת 2030, שיפור איכות המים על ידי הפחתת זיהום, מיגור שפיכת הפסולת והקטנה למינימום של שחרור כימיקליים וחומרים מסוכנים, ובכך לחתוך בחצי את אחוז השפכים הלא מטופלים ובסופו של דבר הגדלת המחזור והשימוש מחדש של המים באופן גלובאלי.

פרויקט הוכחת ההיתכנות (POC) הושלם בהצלחה במסגרת כיל חדשנות בשנת 2018, ומאז עבר תהליכי אופטימיזציה נוספים במכון המחקר של כיל, תמי-אמי. הפרויקט מצוי כיום על סף מכירות ראשונות, והתקווה היא כי חומר זה ישמש כבסיס למספר מוצרים קשורים, ליישום בענפי תעשייה שונים.

האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.