אינדקס קיימוּת לפיתוח מוצרים

אינדקס קיימוּת לפיתוח מוצרים

כיל משלבת קריטריונים סביבתיים, בריאותיים ובטיחותיים במסגרת השיקולים המסחריים והתפעוליים בעת פיתוח מוצרים חדשים, כחלק ממחויבותה לפיתוח בר-קיימא. כל המוצרים והחומרים הפוטנציאליים עוברים מבחנים מחמירים ומקיפים במטרה להגדיר את תכונותיהם בהתאם לאינדקס קיימוּת פנימי לפיתוח מוצרים. כל מחלקות המו"פ של כיל הטמיעו את אינדקס הקיימוּת. \

ייצורם של מוצרים בעלי השפעה חיוביות מרבית והשפעה שלילית מזערית לכל אורך מחזור חייהם מחייב תכנון אופטימלי למוצר כבר בשלב הפיתוח.

12.4
עד שנת 2020, השגת ניהול סביבתי מיטבי של כימיקלים וכל הפסולת לכל אורך מחזור חייהם, בהתאם למסגרות בינלאומיות מוסכמות, והפחתה ניכרת של פליטתם לאוויר, למים ולקרקע, על מנת למזער את השפעותיהם השליליות על בריאות האדם והסביבה.
12.5
עד שנת 2030, הפחתה ניכרת של הפקת הפסולת באמצעות מניעה, הפחתה, מִחזוּר ושימוש חוזר.

כיל משלבת קריטריונים סביבתיים, בריאותיים ובטיחותיים במסגרת השיקולים המסחריים והתפעוליים בעת פיתוח מוצרים חדשים. קריטריונים אלו משמשים כבסיס לאינדקס הקיימוּת של כיל, אשר במסגרתו מוערך ומדורג כל מוצר מוצע במהלך תהליך פיתוחו, בהתאם לפרמטרים מוגדרים. כל המוצרים המצויים כיום בפיתוח עוברים מבחנים מקיפים ומעמיקים במטרה להגדיר את תכונותיהם. המוצרים מאופיינים על-פי מידת רעילותם הפוטנציאלית לבני אדם והשפעתם הפוטנציאלית על הסביבה.

כיל מפתחת מוצרים ברי-קיימא בהתאם לקריטריונים הקבועים באינדקס, המיושמים בתהליכי העבודה והתוכניות. פעילות מו"פ לפיתוח מוצרים מתבצעת בהתאם לקריטריונים העיקריים המתוארים להלן.

הקריטריונים מוטמעים במסגרת נהלים קיימים עבור תהליכי פיתוח מוצר. לצורך כך, פותח מודל כמותני: מדד הקיימוּת למוצרים בפיתוח. מטרתו של אינדקס זה היא לקבוע פרמטרים למוצרים ברי-קיימא כבר בשלבי הפיתוח.

מתודולוגיית אינדקס הקיימות מיושמת בכל יחידות המו"פ של כיל.

הוגדרה מערכת דירוג עבור כל המוצרים. הדירוג לכל מוצר נבחן בתהליך הפיתוח בהתאם לפרמטרים מוגדרים. שינויים מוכנסים בתהליך הפיתוח בהתאם לתוצאות הדירוג. הפרמטרים באינדקס הקיימוּת כוללים היבטים הנוגעים לכל אורך מחזור חיי המוצר. המטרה היא לפתח את המוצרים ברי-הקיימא ביותר לשימוש המיועד. 

פיתוחם של מוצרים הנופלים לאחת הקטגוריות המוגדרות "No GO" מופסק והמוצרים אינם עוברים  לשלב המסחרור.

9.4
עד שנת 2030, שדרוג התשתיות ושיפור התעשיות על מנת להפוך אותן ליותר ברות קיימא, לצד גידול ביעילות השימוש במשאבים ואימוץ נרחב של טכנולוגיות נקיות וידידותיות לסביבה והליכים תעשייתיים, כל המדינות לוקחות חלק בהתאם ליכולות שלהן בהתאמה.
9.5
הגברת המחקר הטכנולוגי, שדרוג היכולות הטכנולוגיות של המגזרים התעשייתיים בכל המדינות ובמדינות המתפתחות בפרט, לרבות, עד 2030, עידוד חדשנות והגדלה מהותית של מספר עובדי המחקר והפיתוח למיליון נפש, וכן ההוצאה הציבורית והפרטית על מחקר ופיתוח.
תקני GRI לדיווחי קיימות:
גילוי: 103-1
גילוי: 103-2
גילוי: 416-1
האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.