גישה ניהולית

גישה ניהולית

לאור מחויבותה לעמדת מנהיגות בתעשייה, גיבשה כיל קווים מנחים סביבתיים המציבים רף ביצועים גבוה. כיל מקפידה להבטיח את קיומם של כל הנהלים, הבקרות, תוכניות ההכשרה והמשאבים הנדרשים בכדי להשיג מצוינות סביבתית בכל הנוגע למוצרי החברה ולפעילויותיה. מדדי ביצוע (KPIs) בתחומי הסביבה והבטיחות מהווים חלק אינטגרלי מהערכת ביצועיהם של מנהלים בכל הרמות.   \

החברה מייצרת מוצרים בארבע יבשות ומשווקת אותם לאלפי לקוחות ביותר מ-180 מדינות, תוך מתן מענה לצרכים המתפתחים של מיליוני בני אדם בכל העולם. על מנת לעשות זאת, עושה כיל שימוש במגוון משאבי טבע דוגמת חומרי גלם, אנרגיה ומים. כיל מחויבת להיות חברה אחראית ומיומנת, השואפת לצמצם את ההשפעה הסביבתית של פעילויותיה.

כיל פועלת מתוך מחויבות ברורה למיצוב החברה ברמה הגבוהה ביותר בביצועי בטיחות ואחריות סביבתית.

כחברת כימיקלים וכרייה, כיל מודעת להשפעה הפוטנציאלית של פעילותיה ומוצריה. ביצועים בתחומי הסביבה, הבטיחות, הגהות והאבטחה הם מערכי הליבה של כיל. לפיכך, החברה משקיעה בהגנת הסביבה, במניעת זיהום ובהגברת היעילות של מתקני הייצור שלה. כיל גיבשה יעדי ביצוע סביבתיים הן לטווח הקצר והן לטווח הארוך.

החברה משקיעה מאמצים ומשאבים ניכרים על מנת לציית לכללים ותקנות סביבתיים, ונוקטת בצעדים פרואקטיביים לקידום יוזמות בתחום הבטיחות והגהות.

הצהרת שליחות: כיל מחויבת למיגורן של תקריות סביבה, בטיחות וגהות וקיימוּת, ולציות לכל הדרישות הרגולטוריות באמצעות נקיטת גישה פרואקטיבית המעצימה את העובדים ומעודדת אותם לזהות תנאים והתנהגויות מסוכנים וכיצד ללמוד מהם על מנת למזער סיכונים.

תקריות סביבתיות משמעותיות ואכיפה סביבתית במהלך תקופת הדיווח

תקריות: ביוני 2018 התרחשה דליפת ברום מאיזוטנק באתר ברום ים המלח של כיל. צוותי החירום של החברה הגיעו מיידית לטיפול, אולם נאלצו להמתין לאישור שיטות הטיפול על-ידי גורמי כיבוי אש חיצוניים. עם קבלת האישור צוות החירום של המפעל פעל מיד וביצע היפוך מלא של האיזוטנק באמצעות מנוף. לאחר מכן המיכל נאטם והברום נשאב למיכל אחר, והאירוע הסתיים לאחר מספר שעות ללא נפגעים. בזמן האירוע נמדדו ריכוזי ברום על גדר המפעל. במהלך כל האירוע ריכוז הברום הנמדד היה נמוך מערך המהווה סכנה לבריאות. למרות זאת, הרשויות החליטו על פינוי זמני של חקלאים מהאזור, סגירה זמנית של כביש 90  לתנועת כלי רכב, והוראה זמנית לתושבי נאות הכיכר ועין תמר להסתגר בבתיהם. לאחר מספר שעות בוטלו צעדים אלו ובוצעה חזרה לשגרה. המדובר בתקרית נדירה ביותר – תקרית מסוג זה לא התרחשה עד כה מעולם באתר זה. בוצע ניתוח של התקרית בשיתוף עם ספק האיזוטנקים. נמצא גורם השורש לדליפה. בעקבותיו שונו נהלי הבדיקה והבחינה השנתיים של איזוטנקים על מנת לוודא את תקינות הציפוי הפנימי והשלמות המבנית. בנוסף, נמצאו והוכנסו לשימוש מנגנוני אטימה מהירים אשר תפקידם לזרז את האטימה ולהקטין השפעה של כל דליפה פוטנציאלית עתידית. כמו כן, בוצעו ישיבות תיאום עם גורמי השיטור וכיבוי האש, על מנת להכיר להם את שיטות הטיפול הייחודיות הנדרשות בתקרית המערבת חומר שכזה, ולוודא תיאום עתידי אופטימלי בין הצדדים.

קנסות: במהלך 2018 הוטל קנס בסך של 6000 ש"ח (כ-1,700 דולר לערך) וניתן מכתב התראה למתקן כיל בנמל אשדוד, בשל זיהום מינורי (כתם קטן במי הים) שאותר בעת ביצוע עבודות תחזוקה על-ידי קבלן שפעל מטעם החברה. החברה ביצעה תחקיר בנושא, ובעקבותיו הופקו לקחים והודק הפיקוח על קבלנים העובדים במתחם הנמל מטעם כיל, כולל בין היתר הגברת הפיקוח על פריסת יריעות למניעת אבק.

כחלק ממדיניות כיל לסביבה, בטיחות וגהות וקיימוּת (EHS&S) – גישה ניהולית 0.2], כיל לוקחת חלק ביוזמות שמטרתן הפחתת ההשפעה הסביבתית של החברה. מאמצים אלה נעשים במספר מישורים, דוגמת שימוש אחראי במשאבי טבע, יעילות אנרגטית, הפחתת זיהום אוויר ופסולת וניהול שימוש אחראי ו"סוף מחזור החיים" של מוצרי החברה. בנוסף, כיל פועלת לקידומו של דיאלוג כן ומתמשך עם מחזיקי העניין בחברה.

חלק ממוצריה של החברה עלולים לגרום נזק לסביבה ולבריאותו ובטיחותו של הציבור כתוצאה מן השפכים, הפליטות לאוויר והפסולת הנוצרים במסגרת תהליך הייצור ובמהלך שלבים נוספים במחזור החיים של המוצרים.

ביצועים בתחומי הסביבה, הבטיחות, הגהות והאבטחה הם מערכי הליבה של כיל

הקווים המנחים הסביבתיים של החברה נוקטים בגישה פרואקטיבית, המתאפיינת באימוצם הוולונטרי של עקרונות ותוכניות בינלאומיים מתקדמים לניהול סביבתי, דוגמת השתתפות בתוכנית "טיפול אחראי" (Responsible Care) מטעם המועצה הבינלאומית של איגודי תעשיית הכימיקלים (International Council for Chemicals Associations – ICCA), המתבססת על עקרונות ניהול אחראי של מחזור חיי המוצר (Product Stewardship). החברה משלבת את עקרון "הזהירות המונעת" בפעילותה, כמו גם בפיתוח ובמכירה של מוצרי החברה.

91% ממתקני הייצור של כיל פועלים בהתאם לתקני ISO (או הסמכות דומות מטעם צדדים שלישיים) בתחום הסביבה והבטיחות. 15 אתרי כיל המרכזיים יישמו, או מצויים בתהליך ליישומו של תקן ISO 50001 למערכות ניהול אנרגיה –  32% מכל אתרי הייצור בעולם כבר זכו להסמכה. בנוסף, כיל יישמה תקנים ומערכות ניהול פנימיים בתחום אחריות סביבתית וביצועים סביבתיים.

ההשפעה הישירה של החברה נובעת מפעילותה התפעולית. נתוני הביצועים המדווחים מקיפים את כל אתרי הייצור. המידע הנוגע למגוון ביולוגי ולכרייה נוגע רק לחמש מחברות-הבת של כיל. בנוסף, למוצרינו פוטנציאל הן להשפעה חיובית והן להשפעה שלילית, אם לא נעשה בהם שימוש נכון. קראו עוד אודות המוצרים והפתרונות של כיל. גישה ניהולית זו חלה על כל הסוגיות הסביבתיות המהותיות. ככל שישנה מידע רלוונטי נוסף, המתייחס לסוגיה מהותית ספציפית, פרטים נוספים אלה ניתן למצוא בפרק העוסק בסוגיה ספציפית זו במסגרת הדוח.

יישום מערכת ניהול מידע בתחום הקיימוּת

הצורך של כיל במערכת דיווח בתחום הקיימוּת עלה במהלך השנים האחרונות, לאור ציפיותיהם הגוברות של מחזיקי העניין בכיל כי החברה תהא מחויבת לדיווח תקופתי ומערכתי ביחס למספר רב של סוגיות בתחום הקיימוּת. דיווחים אלה כוללים הן דיווחים רגולטוריים (דוגמת PRTR) והן דיווחים וולונטריים (דוגמת דוח האחריות התאגידית השנתי של כיל, CDP, מעל"ה, טיפול אחראי במוצר, ועוד), וכן דיווחים פנימיים בחברה לצורך קיומו של מעקב אחר ביצועים בתחומי הסביבה והבטיחות. מכלול דיווחים זה מצריך איסוף מתמשך של אלפי פריטי מידע מכל מתקניה של כיל – לרבות נתונים הנוגעים לצריכת אנרגיה ומים, פליטות לאוויר ופסולת, תקריות בתחומי הסביבה והבטיחות ובתחומים אחרים. על מנת לאסוף מידע ונתונים אלה בצורה יעילה, החליטה כיל להפעיל מערכת דיווח קיימוּת ממוחשבת מובילה המכונה SoFi, אשר משמשת כאמצעי מרכזי, מבוסס-ענן, לדיווח ואיסוף מידע בתחום הקיימוּת. המערכת מופעלת כיום במעל 43 אתרי ייצור ובחלק מן החברות הלוגיסטיות של כיל בכל רחבי העולם.

תקני GRI לדיווחי קיימות:
גילוי: 103-1
גילוי: 103-2
גילוי: 103-3
האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.