יוזמת TfS

יוזמת TfS

בשנת 2018 הצטרפה כיל ליוזמת "יחד לקיימוּת" (TfS - Together for Sustainability), מיזם בינלאומי לקידום רכש בר-קיימא בתעשייה הכימית הגלובלית. מטרת ה-TfS היא גיבוש אמת-מידה ענפית לשרשרות אספקה בנות-קיימא. במסגרת המיזם גובשה גישה מוסדרת להערכה ושיפור ביצועי הקיימוּת בקרב ספקים. \

בעידן של לחץ גובר על משאבי טבע ושל נראות הולכת וגוברת של סוגיות צדק חברתי, מחזיקי-העניין בחברות שונות מצפים מהן לפעול לקידום קיימוּת לא רק בפעילותן התפעולית אלא גם מול ספקיהן. חברות גדולות דוגמת כיל, המקיימות קשר עם אלפי ספקים בכל רחבי העולם, נדרשות לערב את ספקיהן בכל סוגיות הקיימוּת ולכלול שיקולי קיימוּת במסגרת קבלת החלטות הרכש שלהן.

מיזם TfS הוא יוזמה משותפת של 23 חברות כימיקלים גלובליות, שהושקה בשנת 2011. מטרתו היא להניע ולטפח איתנוּת, יעילוּת וקיימוּת בשרשראות האספקה של התעשייה הכימית. המיזם פיתח ויישם תוכנית גלובלית שנועדה להעריך, לבקר ולשפר את פרקטיקות הקיימוּת בשרשראות הערך של התעשייה הכימית. במסגרת היוזמה מתבצעת הערכה וביקורת של אלפי ספקים, אשר רבים מהם מציגים שיפור לאורך זמן, וכך התאגידים החברים ביוזמה מובילים את הדרך לפרקטיקות ביצועים בנות-קיימא בשרשראות הערך של התעשייה הכימית, ופועלים באופן מעשי למען עולם טוב יותר. לפרטים כלליים אודות יוזמת TfS, בקרו באתר המיזם.

באמצעות יוזמת TfS, בשנת 2019 תפנה כיל לכ-450 ספקים מרכזיים, ותבקש מהם להשלים הערכות ו/או ביקורות קיימוּת.

האתגר הטמון במיזם TfS הוא לפנות לשרשרת האספקה בדרך שתהא הן יעילה והן מועילה עבור הספקים. הערכות וביקורות הקיימוּת של TfS מבוצעות בהתאם לקריטריונים ידועים ותוצאותיהן נמסרות לכל החברים במיזם. הערכות TfS מבוצעות באמצעות EcoVadis – מובילה עולמית בדירוג פרקטיקות קיימוּת בקרב ספקים (ראו להלן). ספק עובר הערכת קיימוּת אחת (המחודשת מדי שלוש שנים), והדירוג ופרטי ההערכה ביחס אליו מוזנים למאגר מידע הספקים של TfS, הנגיש לכל החברות במיזם. כך מתאפשר לחברות אחרות במיזם TfS לדעת על צירופם של ספקים חדשים שעברו הערכה. במקביל, מאגר הספקים המשותף מאפשר לספקים חשיפה לרוכשים פוטנציאליים.

כחלק מיוזמת TfS, כיל פנתה לספקים המייצגים מעל מיליארד דולר בהוצאה שנתית, או כ-28% מתוך סך ההוצאה של כיל בשנת 2018.

יישום יוזמת TfS בכיל

כחברה במיזם TfS, כיל מגלה מעורבות רבה והקצתה משאבים ניכרים לשם יישומה המוצלח של התוכנית ועמידה במדדי הביצועים העיקריים הנדרשים מכל החברות במיזם. ארגון הרכש הגלובלי של כיל מוביל את המאמצים בתחום זה. שלב היישום הראשון כלל מיפוי של הספקים המרכזיים של החברה שבהם יש להתמקד שנת החברות הראשונה (בין אם במונחי הוצאה או במונחי חשיבותו של הספק מבחינת תהליכי הייצור של כיל). בכל אזור – ישראל, אירופה, צפון אמריקה, דרום אמריקה וסין – מונה נציג רכש אזורי לפקח על היישום באזורו. לאחר מכן עברו עשרות מעובדי ארגון הרכש ממספר אזורי פעילות של כיל סדרת הדרכות בעניין רכש בר-קיימא, יוזמת TfS והדרך בה יש לפנות לספקים. בשלב זה פיתח ארגון הרכש של כיל תהליך פנימי לפנייה ומעקב אחר ספקים ותגובותיהם לבקשת החברה כי יעברו הערכות וביקורות. בנוסף, גיבשה החברה נהלי פנייה למקרים שבהם הספקים יסרבו ליטול חלק בתוכנית – נהלים אשר כבר הובילו, בסופו של דבר, להשתתפותם של הספקים במהלך בחלק מהמקרים. דיווח חודשי מופץ להנהלה ולגורמים הרלוונטיים בארגון הרכש, על מנת להציג תמונה ברורה בדבר פערים משמעותיים בהשגתם של היעדים שנקבעו. כיל קבעה יעדים לשנת החברות המלאה הראשונה שלה (ראו להלן). מידת ההתקדמות ביחס ליעדים האמורים תוצג בדוח של השנה הבאה.

יעדי כיל לשנת 2019: צירוף 80 ספקים חדשים למאגר הערכות הספקים הפומבי של TfS וצירוף 10 ספקים חדשים למאגר ביקורות הספקים הפומבי של TfS.

ציון EcoVadis של כיל

מכיוון שכיל ושאר החברות במיזם TfS נדרשות לעמוד באמות-מידה זהות לאלו המצופות מן הספקים, כיל השלימה את הערכת הקיימוּת הגלובלית הראשונה שלה מטעם EcoVadis בשנת 2018. כיל דורגה ב-7% העליונים מקרב 33,000 חברות אספקה גלובליות בעקבות ההערכה שבוצעה לה לשנת 2018. כיל זכתה בציון 60/100, דירוג כסף, ציון הנמוך רק במעט מזה הדרוש לדירוג זהב (מעל 62) הקליקו כאן לתמצית הציון של כיל. EcoVadis נחשבת מובילה עולמית בדירוג פרקטיקות קיימוּת בקרב ספקים.

האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.