סוגיות מהותיות

סוגיות מהותיות

כיל חותרת בהתמדה לשמור על ערנות ולאמוד את הסוגיות המהותיות ביותר לחברה ולמחזיקי העניין שלה, ולעדכן את האסטרטגיות והדיווחים שלה בהתאם. תהליך ניתוח המהותיות האחרון שביצעה החברה נועד להעריך את הסוגיות הכלכליות, הסביבתיות והחברתיות החשובות ביותר עבור מחזיקי העניין שלה. \

דוח זה מקיף את מאמציה של כיל ביחס לסוגיות המהותיות שזוהו בתהליך הניתוח העדכני ביותר שערכה החברה. ניתוח המהותיות בוצע בהתבסס על הנחיות "יוזמת הדיווח הגלובלית" (Global Reporting Initiative – GRI).

התהליך

הסוגיות המהותיות זוהו תוך שימוש בתהליך בן שלושה שלבים:

  • תיעוד פנימי וחיצוני, ניתוח, מחקרים ומִידוּד (benchmarking)
  • רשימה של נושאים רלוונטיים לבחינה
  • מטריצה של סוגיות מהותיות על-פי סדר עדיפות
  • רשימה של סוגיות מהותיות שיש לכלול בדוח

1. זיהוי

2. תִעדוּף

הנושאים שקובצו במסגרת השלב הקודם עברו הערכה על מנת לקבוע אלו מהם מהותיים ביחס לכיל, באמצעות ניתוח איכותני וכמותני גם יחד, וכן באמצעות דיונים בשאלה האם ובאיזו מידה הם משקפים את השפעותיה הכלכליות, הסביבתיות והחברתיות המשמעותיות של כיל, או משפיעים באופן מהותי על ההערכות וההחלטות של מחזיקי העניין של כיל.

הסוגיות סווגו במסגרת מטריצה שבה מוקמו הסוגיות המהותיות לכיל על ציר ה-X, והסוגיות המהותיות למחזיקי העניין על ציר ה-Y.

הסוגיות המהותיות החשובות ביותר עבור כיל (ציר X) תועדפו באמצעות תהליך היוועצות רחב-היקף המשקלל את הנתונים שנאספו.

בדוח לשנת 2018 נכללה קבוצה חדשה בתהליך זיהוי הסוגיות המהותיות – צוותי שיווק ומכירות. צוותים אלו משמשים כגורם המקשר של כיל ללקוחותיה, ומחזיקים בזווית ראייה ייחודית ביחס לסוגיות ולמגמות בשווקים הרלוונטיים.

בוצע עדכון למשוב המתקבל מ-50 מנהלים בכירים בכיל (T100), המייצגים את מגוון היחידות העסקיות, המיקומים הגיאוגרפיים ונקודות המבט בחברה.

לאורו של מידע זה, צוות הקיימוּת של כיל ייחס משקל נוסף לסוגיות המצויות על סדר-היום של החברה במהלך תקופת הדיווח. מידע זה כלל סוגיות שזכו להתייחסות נרחבת של דירקטוריון והנהלת החברה; מסמכי מדיניות ונהלים שנקבעו או תוקנו; השקעות משמעותיות שבוצעו או מעורבות של החברה בסוגיה מסוימת. 

הסוגיות המהותיות החשובות ביותר עבור מחזיקי העניין של כיל (המוצגות על ציר Y) קובצו בהתאם לבקשות מידע שהוגשו על-ידי מחזיקי עניין, חומרים שפורסמו, ותכתובות ומגעים נוספים שהתקיימו עם מחזיקי עניין. כמו כן, סוגיות שזכו לתשומת לב מיוחדת במסגרת מפגשי פאנל קהילתי מייעץ משותף (CAP), צוותי חשיבה, תהליכים בהשתתפות קבוצות מחזיקי עניין ספציפיות לתעשייה וארגוני אחריות תאגידית, עברו תעדוף ויוחס להם משקל מיוחד במסגרת הניתוח.

לבסוף, בוצע תהליך בחינה מעמיק נוסף על-ידי צוות הקיימוּת, תוך היוועצות עם מחלקות רלוונטיות בתאגיד.

קיים קונצנזוס ביחס למספר סוגיות בעלות השפעה משמעותית, וזאת הן בקרב מחזיקי העניין החיצוניים של כיל והן בקרב מחזיקי העניין הפנימיים שלה. כך בקשר לסוגיות הקשורות בהשפעה סביבתית, כגון שפכים, פסולת, חומרים מסוכנים, כרייה ושיקום, שינויי אקלים וניהול איכות האוויר. קיים קונצנזוס גם בקשר לכמה סוגיות בתחומי החברה והממשל התאגידי, כגון פרקטיקות תעסוקתיות, ציות ואתיקה בעסקים.

בנוסף, קיים קונצנזוס ביחס למספר סוגיות אשר הן כיל והן מחזיקי העניין החיצוניים שלה מייחסים להן חשיבות אך בעלות השפעה פחותה.

ישנן שתי סוגיות אשר מחזיקי העניין החיוניים של כיל מייחסים להן חשיבות גבוהה יותר אף מזו שמייחסת להן החברה. אלו הן ניהול משאבי מים ושמירת טבע ומגוון ביולוגי. כיל רואה את החשיבות הגוברת שמחזיקי העניין מייחסים לסוגיות אלה, ולפיכך תבחן צעדים שונים שביכולתה לנקוט בקשר לביצועיה ודיווחיה בהקשר זה.

ישנן מספר סוגיות בעלות השפעה משמעותית עבור כיל, אשר מחזיקי העניין החיצוניים שלה מייחסים להן חשיבות פחותה. המדובר בעיקר בנושאים הקשורים בסוגיות תפעול ומשאבי אנוש.

ישנם שני נושאים עיקריים שלהם יוחסה חשיבות גבוהה יותר בתוך הארגון בהשוואה לשנה הקודמת. הראשון, גישה הוליסטית למשאבי אנוש. נושא זה מצוי בעדיפות גבוהה עבור כיל. הורחבו הדרכים לקידום ולמידה מתמידים בתוך ארגון עצמו. בנוסף, לראשונה, נקבעו מספר יעדים כמותיים בקשר עם מגוון תעסוקתי. הנושא השני הוא נושא שרשרת האספקה. עד לאחרונה עסקה כיל בקידום ודיווח ביחס לפעולותיה. כעת הגבירה כיל את מעורבותה בשקיפות ובפרקטיקות של שרשרת האספקה שלה, באמצעות השתתפות במיזמים דוגמת TfS. בנוסף, נקבעו יעדים ומטרות כמותיים גם בתחום זה.

בנוסף, במסגרת הדוח לשנה זו נעשו עדכונים והרחבות בנוגע לנושאים מסוימים הנחשבים למהותיים עבור מחזיקי העניין של כיל, כגון מפלס מי ים המלח, תקרית נחל אשלים וסוגיות הנוגעות לכרייה בספרד. דוח זה אף מרחיב את הדיווח בדבר מאמציה של כיל בתחום הכלכלה המעגלית.

3. תיקוף

מטריצת הסוגיות המהותיות שנבעה משלב התעדוף נדונה ונותחה על-ידי הצוות, וזאת בהתאם לעקרונות השלמוּת והכללת מחזיקי העניין של ה-GRI.

תקני GRI לדיווחי קיימות:
גילוי: 102-46
גילוי: 102-47
האתר עושה שימוש בcookies . כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר, וכן למטרת סטטיסטיקה, איפיון ושיווק.