כיל; כל הזכויות שמורות 2018
טכנולוגיית העיבוד החדשנית של כיל מאפשרת את ייצורם של מוצרי תחליף בשר, המהווים חלופה מבוקשת למוצרי בשר קונבנציונליים עבור צרכנים מקרב מה שמכונה צמחונות-למחצה (flexitarian), המבקשים להפחית את צריכת הבשר מבלי לוותר על תכונות חישתיות (טעם ומרקם) ולשנות באופן ניכר את הרגלי האכילה.
טכנולוגיית העיבוד החדשנית של כיל מאפשרת את ייצורם של מוצרי תחליף בשר.
מוצרי תחליף בשר המיוצרים מחלבוני חלב או חלבון צמחי מהווים פלח שוק הולך וגדל. כיל פיתחה תהליך מוגן בפטנט לשם ייצור, באמצעות ציוד סטנדרטי בתעשיית עיבוד המזון, מגוון רחב של מוצרים תחליפיים בהתאמה אישית, כגון המבורגרים צמחוניים או טבעוניים, נגיסי עוף, מקלות דגים, כדורי בשר, נקניקיות וכו', באמצעות מערכת תרכובות Rovitaris® מתוצרתה, הכוללת חלבון (אבקות וחומרי מרקם) ותוספי מזון פונקציונליים, שלהם יש להוסיף מים ושמן בלבד. בנוסף, מוצעים פתרונות צמחוניים, טבעוניים וכן נטולי-אלרגנים.
לאור הגידול המתמיד באוכלוסיית העולם, הפחתה בצריכת הבשר, לצד חלופות מזון ללא בשר, יובילו לצמצום חיוני של טביעת הרגל הסביבתית הגלובלית. ייצורם של מקורות חלבון על בסיס צמחי מצריך כמות פחותה בהרבה של מים ומייצר כמות פחותה בהרבה של גזי חממה בהשוואה לגידול כמות מקבילה של חלבון בשר.
בכל יום, מעל 1% מסך התוצרת של מפעל ממוצע לייצור גבינות אינו יכול לשמש במוצר הסופי ולהישלח לצרכנים. הסיבות לכך הן:
תהליכי הייצור של כיל יכולים להגביל את אובדן הגבן בשלב עיצוב הגבן (0.5% מסך מסת הגבינה). תהליכי הייצור של כיל עושים שימוש חוזר בכל חומר הגלם שהיה מתבזבז אלמלא כן, לצורך ייצור גבינה מעובדת. תהליך זה מאפשר שמירה על ערך החלבון הגבוה של הגבינה לצריכת בני-אדם. החיסכון המצטבר בחומרים מפחית הן את הפסולת המיוצרת בתהליך והן זיהום מיותר לכל אורך שרשרת האספקה (עקב הצמצום בחומרי הגלם הנצרכים).