כיל; כל הזכויות שמורות 2018
עשרת אלפים שנה נדרשו למין האנושי כדי להגיע לאוכלוסייה בת מיליארד נפשות בשנת 1800, מאה שנים נוספות כדי להכפיל עצמה ל-2 מיליארד נפש, ופחות ממאה נוספת על מנת לשלש עצמה ל-6 מיליארד נפש בשנת 1999. אוכלוסיית העולם מנה כיום מעל 7.5 מיליארד בני אדם וצפויה להגיע ל-9.8 מיליארד נפש עד שנת 2050 – משמע 2 מיליארד פיות נוספים שיש להאכיל, וזאת מבלי להגדיל את השטחים החקלאיים המעובדים כבר כעת. בנוסף, מדי שנה מידרדרים כ-12 מיליון הקטאר של קרקע. זאת ועוד – העלייה בתדירות ובחומרה של בצורות ושיטפונות, הנגרמת במידה רבה כתוצאה משינוי האקלים, מחריפים את האתגר הטמון בשמירה על בטחון תזונתי עבור אוכלוסייה שהולכת וגדלה. זוהי המשימה המרכזית הניצבת בפני הקהילייה החקלאית ושרשרת האספקה שלה.
שינויי האקלים מחריפים את האתגר הטמון בשמירה על בטחון תזונתי עבור אוכלוסיית העולם ההולכת וגדלה.
הולכות ומצטברות ראיות המובילות למסקנה שהדרך הטובה ביותר לעמוד בביקוש הגובר למזון תוך שמירה על המגוון הביולוגי ומאבק במגמות אקלימיות, היא ייצור מזון רב ככל שמתאפשר באופן בר-קיימא מן הקרקע שכבר מעובדת, ולמנוע את פגישתם של בתי גידול טבעיים נוספים עם להב המחרשה. רבים מן הכלים להשגת יעד זה מפותחים בכיל, כולל פתרונות משולבים לדישון והשקיה, שהם גם יעילים באופן מרחיק לכת וגם מותאמים ברמת דיוק גבוהה לסוג הגידול, סוג הקרקע ותנאי האקלים.
רבים מן הפתרונות החקלאיים היעילים הם גם פתרונות ברי-קיימא "חכמים". כך למשל, דשנים בשחרור מבוקר מאפשרים קליטת חומרי הזנה בצמחים בהתאם לתנאי הקרקע ויכולת הקליטה של הצמח. מנגנון זה מהווה משטר דישון יעיל יותר ובמקביל מונע חלחול חנקן למי תהום ומי נגר הזורמים לאגמים ונהרות. בשימוש נכון, דשנים אלה אף פולטים כמויות קטנות יותר של גזי חממה לאטמוספרה, ובכך מסייעים למניעת שינוי האקלים.
לדוגמאות נוספות של מוצרים ופתרונות מתוצרת כיל, ראו פרק "פתרונות ברי-קיימא".