כיל; כל הזכויות שמורות 2018
אחד ממיזמי התשתית הגדולים של החברה הוא הקמתן של בריכות אגירה חדשות. בריכות אלה משמשות לאגירת מי פוספו-גבס (phosphogypsum) חומציים. רכיב הפוספו-גבס שוקע לקרקעית הבריכה, והמים הנותרים מוזרמים לשימוש חוזר במסגרת תהליכי הייצור של כיל רותם. הבריכות החדשות נבנות בעזרת הטכנולוגיה העדכנית ביותר ובהתאם לסטנדרטים המחמירים ביותר בעולם. הטכנולוגיה המשמשת לבניית הבריכות נושאת בחובה יתרונות רבים, ומאפשרת בניית בריכות המתאפיינות בחוזק ויציבות יוצאי-דופן, כמו גם ברמת יעילות חסרת תקדים מבחינת שיעור השימוש החוזר במים. הבריכות החדשות יחליפו את הבריכות הוותיקות הממוקמות בקרבת נחל אשלים.
כיל רותם הגיע להסכם עם אדם טבע ודין (עמותה העוסקת בתחום איכות הסביבה) בנוגע לשיקום הבריכות הישנות כמו גם, הבנייה השימוש והפיקוח על בריכה מספר 5 (א' וב') והתכנון של הבריכה החדשה.
מרבית פעילות המו"פ של כיל רותם בשנים האחרונות התמקדה בפתרון סוגיות סביבתיות. החברה פועלת לאיתור פתרונות טכנולוגיים לאתגרים סביבתיים שעלו במסגרת הכנות לעמידה בהוראות חוק אוויר נקי. כיל רותם כבר השלימה מספר פרויקטים משמעותיים הנוגעים לעמידה בחוק אוויר נקי, כולל בנייתל ארובה חדשה בגובה 96 מטר, והחלפת קטליזטור באחד ממתקני החומצה הגופריתית. פרוייקטים נוספים צפויים להתבצע בשנים הקרובות.
בנוסף, כיל רותם מתמקדת בחלק מזרמי הפסולת שלה. החברה בוחנת את האפשרות להקמת מתקן לנטרול מי שפכים. יתרה מכך, החברה מחפשת ומפתחת דרכים ופתרונות אפשריים למִחזוּר חלק מזרמי הפסולת שלה.
על מנת לעמוד בדרישות הסביבתיות השונות, כיל רותם משקיעה כ-200 מיליון. לפי הערכות החברה, ביצוע המיזמים השונים יביא לתוספת של כ-200 עובדים נוספים שיועסקו כחלק מפרוייקטים אלו.
כיל רותם צופה שבמהלך השנים הקרובות, כ-80% מסך ההשקעות יושקעו במיזמים להגנת הסביבה.