כיל; כל הזכויות שמורות 2018
ייצור תעשייתי בכלל, ובתעשיית הכימיקלים בפרט, מחייב נקיטת אמצעי זהירות מיוחדים על מנת לשמור על סביבת עבודה בטוחה ובריאה. חלק מן המוצרים, חומרי הגלם ותהליכי הייצור בכיל כרוכים בסיכון גבוה למי שחורג מתקני הבטיחות המקצועיים הנחוצים או שאינו נוקט באמצעי ההגנה המתחייבים. כיל עושה מאמצים ניכרים על מנת להבטיח את עמידתה בדרישות הרשויות ופועלת בהתאם להנחיותיהן.
על מנת להבטיח את בטיחותם של עובדיה ומבקרים אחרים במפעליה, חותרת כיל לקיים תקני בטיחות וגהות מחמירים בהתאם לדרישות החוקים והתקנים המקומיים והבינלאומיים. כיל משקיעה משאבים נרחבים בהכשרה והדרכה, כמו גם באמצעי בטיחות נוספים, במטרה לשפר בהתמדה את הבטיחות והגהות למנוע תאונות. כיל ממשיכה להגביר ולחדד נהלים ואמצעים אלה ושואפת להיות ארגון מן הדרג הראשון בביצועי בטיחות וסביבה.
באשר לסוגיות סביבתיות, מחויבותה של כיל לעקרונות האמנה הגלובלית לטיפול אחראי (Responsible Care Global Charter) משמשת כבסיס לשילוב עקרון הזהירות המונעת. גישת בטיחות המוצר שבה נוקטת כיל כוללת הערכה של מוצריה וניהול האחריות לכל אורך מחזור חייו של המוצר. כיל מבצעת, באופן עקבי ומתמשך, הערכה של מוצרי כימיקלים חדשים בטרם העברתם לשלב הייצור המסחרי. בנוסף, מוצרים קיימים של החברה עוברים תהליכי הערכה בכל שלב ושלב של תהליך ייצורם ושרשרת האספקה. כיל מקצה משאבים למחקר ואיסוף מידע ונתונים אודות מוצריה, הנחוצים לצורך גיבושו של אפיון מלא של תכונות הבטיחות שלהם, תוך התייחסות לסיכונים לבריאות האדם ואיומים סביבתיים.
כיל גיבשה מדיניות ונהלים רשמיים ואחידים בתחום ניהול הסיכונים לעסקים (ERM), המבוססים על מתודולוגיית ניהול הסיכונים של COSO. תהליך זה צפוי לשפר את תהליכי הניהול ואת יכולתה של החברה להשיג את יעדיה תוך שמירה על הסביבה ועל בטיחות עובדיה.
פעילויות ה-ERM של כיל עושות שימוש במסגרת עסקית משולבת וביכולות אחרות לשם הטמעה חזקה ועמוקה של ניהול סיכונים במסגרת התרבות העסקית של החברה. מטרתה של הטמעה זו היא לשפר את ביצועי היחידות העסקיות השונות של כיל, לתמוך בפעילויות ברמת התאגיד, למזער חשיפה לסיכונים ולאפשר הישגים אסטרטגיים.
בוצע תהליך מקיף למיפוי סיכונים לאורכן ולרוחבן של מגוון היחידות הארגוניות המרכיבות את כיל. שדות המיפוי כוללים סיכונים הקשורים בפעילותה של כיל, בתחומי סביבה, בטיחות וגהות, בטיחות מוצרים ורגולציה, פיננסים, ממשל תאגידי, ועוד.
תהליך ניהול הסיכונים של כיל הינו תהליך סדור ומתמשך, הכולל הן פעילויות תקופתיות והן פעילויות שוטפות. התהליך כולל חמש רמות פעולה:
במסגרת תהליך ה-ERM, החברה הגדירה את סבירותו של כל סיכון ואת מידת חומרתו. ההשפעה נאמדת בהתאם לארבע קטגוריות עיקריות: פיננסי, תפעולי, ציות ורישיון חברתי לפעול. הדבר מאפשר לכיל לנתח ולהתאים את תוכניות הפעולה שלה בהתאם לסיכון הפוטנציאלי הגבוה ביותר.
עוצמת הסיכון נקבעת באמצעות הכפלת דרגת ההשפעה בדרגת הסבירות. דרגת העוצמה נחלקת לשלושה טווחי ניהול, בהתאם למטריצת הסיכונים של החברה.
תוכנית הפחתה מגובשת ביחס לכל סיכון המזוהה במסגרת תהליך ה-ERM והמחייב ניהול.
דוחות בנוגע להתפתחות סיכונים ופעילויות להפחתתם נמסרים מדי חודש. בנוסף, דוחות התקדמות כאמור נמסרים, על בסיס חצי-שנתי, לוועד המנהל הגלובלי (GEC – Global Executive Committee) של החברה, ועל בסיס שנתי לדירקטוריון החברה.